Postat in 17 Nov 2013

Câinii latră ca o formă de comunicare în cazul în care există un motiv. Acesta poate fi pur și simplu o reacție la un stimul (în acest caz anunţându-te) sau ar putea fi modalitatea câinelui tău de a cere ajutor sau de a trimite un semnal de primejdie. Ai nevoie sa descifrezi de ce latră câinele, în scopul de a-l opri.

Vezi de ce latră, in funcţie de cum latră

Undeva nevoile sale nu sunt îndeplinite. Este un câine calm, agresiv, fricos, anxios? Este stimulat suficient atât fizic cât şi mental? Are o viață echilibrată? Dacă lătratul este o problemă, luați în considerare aceste aspecte pentru a găsi o soluție. Stimularea este cel mai bun mod de a-i arăta dragostea adevărată câinelui tău.

Latră la întâmpinare?
Când ajungi acasă cum te întâmpină? Agitat, sărind și lătrând? Acesta nu este un comportament care dovedește dragostea câinelui pentru familie. Într-un cadru natural, câinii nu latră şi nu sar pe membrii haitei din care face parte într-o izbucnire de afecțiune. Căinii care îşi salută proprietarii în acest mod încearcă să comunice. Încearcă să-ți spună că e singur sau plictisit, sau nevoile nu i-au fost îndeplinite.
Agitaţia este modalitatea câinelui tău de a arde excesul de energie acumulat pe tot parcursul zilei. Dacă iubeşti un câine trebuie să-l tratezi ca pe un animal, ceea ce înseamnă că-i îndeplineşti nevoile naturale, stimulându-l fizic prin plimbări şi stimulându-i simţurile în ordinea: nas, ochi, urechi.

Nu uita: Stimulare fizică şi psihică, Disciplină, apoi Afecţiune!

Există multe modalități de a înmulţi provocările din viața câinelui tau. Găseşte o modalitate prin care să vă bucurați împreună şi câinele poate participa în condiții de siguranță.

Sfaturi pentu a descuraja un lătrat supărător:
Aminteşte-ţi, lătratul este natural! Este un mijloc important de comunicare pentru câini. Dar uneori lătratul se poate dezvolta într-o problemă când devine de necontrolat. Trebuie oprit. Nici câinelui nu-i face bine să rămână blocat în starea de agitaţie. Ca lider, e treaba ta să intervii și să controlezi lătratul excesiv.
Corectează și atrage-i atenţia! Opreşte-l din lătrat cu o privire, un sunet, sau o corecție fizică. Câinele se va opri și îşi va relua activitatea. Trupul său e relaxat, dar creierul e încă în stare de alertă. Fii răbdător. Așteaptă până când câinele renunţă complet înainte de a renunţa la corecţie.
Asigură-te că eşti calm! Lătratul poate fi iritant, dar nu vei fi capabil să-l corectezi dacă nu eşti ferm şi calm. Câinele va reflecta energia ta. Dacă esti frustrat, nervos, neliniştit, agitat, gălăgios şi câinele va fi la fel!
Dacă e cazul, obține ajutorul unui profesionist. Când a intrat în viața ta ai făcut un angajament pentru a-i oferi îngrijirea de care are nevoie. Apelează la un dresor profesionist care să-l ajute să rezolve orice problemă de comportament.
Nu uita: Numai atunci când e echilibrat vei avea parte de toată dragostea câinelui tău, şi doar aşa vă puteţi bucura unul de celălalt.

Un articol de Andreea P.